Är du nyfiken, hjälpsam och lite tokig? Vi söker dig med stort intresse för analys och som har en ambition att utveckla och utvecklas med detta i framtiden.

QBIM är ett nytt snabbfotat tillväxtföretag med framåtanda och stort driv att påverka våra kunder och förändra deras arbetssätt. På QBIM får du vara med på en spännande resa där vi hjälper företag hitta samband och mönster i sin data för att kunna förstå framtiden, så att de i sin tur kan maximera sitt värde. Det kan till exempel handla om att stadens lokaltrafik kommer i tid. Eller att fixa den bästa produktionsprocessen i sin fabrik. Eller att skapa den häftigaste upplevelsen i skidbacken. Oavsett vad det handlar om får du hos oss ett år som innehåller varierande arbetsuppgifter, utvecklingsmöjligheter och hänga med människor som vill göra samhället bättre!

Vi tror att du är:
Som junior dataanalytiker har du utbildning eller erfarenhet av exempelvis systemvetenskap, IT och affärssystem, dataingenjör eller liknande. Vi sätter stort värde på att du är ansvarstagande, har god förmåga att ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt. Du har god kunskap i både svenska och engelska i tal och skrift. Vi söker dig som är idérik, nyfiken och som trivs med att jobba tätt tillsammans med andra människor.

Programmets upplägg 
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 13 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på QBIM
I början av året har vi en introduktion och upplärning. Under resten ditt traineeår har du hela tiden resten av QBIM-teamet som ditt stöd, och en särskilt avdelad person som kommer fungera som din handledare.

Jobbet hos oss innebär en mix mellan kundkontakt och utveckling av beslutstödslösningar för våra kunderDu kommer möta olika kunder och sätta dig in i deras utmaningar och behov, för att på så vis bidra till och utveckla en riktigt bra lösning.

Beroende på hur vi tillsammans väljer att forma din roll kommer dina arbetsuppgifter beröra allt från att skapa rapporter, smarta datalager, systemmoduler, kopplingar mellan system, och prediktiv analys, till support, drift, kravanalys och projektledning. Du får också vara en del i vår produkt- och konceptutveckling där vi idag jobbar med flera universitet och RISE med innovationsprojekt under åren 2020/2021.

Du kommer under året få möjlighet att jobba inom olika områden och planen månadsvis ser ut som följer:

Månad 01 – Uppstart och introduktion
Månad 02 – Azure och tjänster
Månad 03 – Azure och tjänster
Månad 04 – Statistik och avancerad analys
Månad 05 – Statistik och avancerad analys
Månad 06 – Visualisering
Månad 07 – Visualisering
Månad 08 – Websida, LinkedIn & Support ansvar
Månad 09 – Websida, LinkedIn & Support ansvar
Månad 10 – Val av område att fokusera på
Månad 11 – Val av område att fokusera på
Månad 12 – Val av område att fokusera på

Varför ska du välja QBIM?
QBIM är ett mindre bolag med kortare beslutsvägar, stor frihet och utvecklingspotential.

Idag är vi sju personer som arbetar med spännande kunder och teknik i framkant. Vi på QBIM tycker att all utveckling ska bygga på data och kraftfulla insikter. Vi hjälper därför våra kunder med Business Intelligence (BI) så att de kan fatta rätt beslut för sin verksamhet. PÅ QBIM gillar vi både människor och teknik, men värdet vi skapar är viktigare än tekniken..

Nu söker vi en Graduate Trainee som tillsammans med oss får vara med och utveckla vår verksamhet framåt. Vill du hänga med på resan? Oavsett vad det handlar om får du hos oss ett år som innehåller varierande arbetsuppgifter, utvecklingsmöjligheter och hänga med människor som vill göra samhället bättre!

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor? Kontakta Mikael Hyensjö på telefon: 070-33 22 922.

https://adds.higherambition.se/jobs/808600-qbim-soker-graduate-trainee-inom-dataanalys-och-visualisering

Scroll to Top