Innovations Projekt

Produktion 2030 –  Cirkulär ekonomi

Tillsammans utvecklar vi framtidens industri. Den unika värdekedjan SCARCE II.

Industrin ska digitaliseras för att bygga framtidens produktionsprocesser. Vilka system ska användas? Hur ska de användas? Genom att komma fram till det har vi bl.a. sett 30% ökad kapacitet, 15% ökad processkvalitet och 50% minskad klimatpåverkan från transporter.

Projektet är två år och fokuserar på två underleverantörer i värdekedjan, kopplade till Scania och Volvo. De fina nyckeltalen kommer från effekter inom tre områden: supply chain planning, automatisering av materialhantering samt cirkulär ekonomi – att bygga kretslopp som skapar hållbarhet.

Vi på QBIM – ett litet företag bland giganter – är stolta och tacksamma att få bidra med vår kunskap, och att samarbeta med Stena Industry Innovation Lab, Chalmers, RISE IVF lab, Mölndal och KTH’s testbädd i Södertälje med hjälp av Siemens, AFRY, ÅF, Virtual Manufacturing och EQPack. SMF är Bror Tonsjö och Parker Hannifin.

Läs mer…

Forskningsprojekt om digitala tjänster och kundupplevelser Spännande!

Vi på QBIM kommer vara med i ett forskningsprojekt med CTF – Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet – tillsammans med Ikea, Volvo Technology, Miller Graphics, Valmet, Tobii Pro, Kongsberg Maritime Sweden, Löfbergs Lila, QBIM, Maxi Ica Stormarknad och Thingssquare.

Projektet handlar om att fördjupa forskning kring digitalisering, kundupplevelser och tjänstefiering för att företag som digitaliserar ska få mer nöjda kunder och högre lönsamhet.

Helt rätt tycker vi. Och vi är tacksamma att vara med eftersom den typen av innovation ligger nära QBIMs kärnuppgift. Kort summerat:

Att hjälpa organisationer maximera sitt värdeskapande i varje steg i varje process, genom att ta datadrivna beslut i sin affärsutveckling.

Läs mer …

Scroll to Top